Tag Manager

Vad är Tag Manager? Tag Manager är en tjänst som gör det möjligt att hantera så kallade taggar på en webbplats (1). En tagg är en bit kod, eller en data struktur som vi kan lägga in på en hemsida via Tag Manager. Detta gör sen att era besökare som landar hos er får denna koden och blir en del av hemsidan.

Tag Manager är en del av Googles utbud för att underlätta digitala integrationer, införandet av manuella mätvärden eller andra tekniska lösningar som kräver att en kodsnutt läggs in på en webbplats.

Varför behöver ni det?

Ett ganska vanligt scenario är att ni får förfrågningar från mediabyråer för att lägga upp viss kod för att de ska kunna ta del av till exempel konverteringsinformation eller för att hitta målgrupper. Då läggs dessa taggar in i Tag Manager systemet direkt, och ni slipper att ta konktakt med er utvecklingspartner för att lägga in kod. Detta spar både tid och pengar.

Det finns också en hel del andra användningsområden för Tag Manager då det tillåter oss att lägga in i princip vilken kod som helst. Vill ni lägga in en popup för att fråga era kunder något specifikt? Inga problem! Behövs en chattfunktion på sajten? Det löser vi!

Hur kan jag hjälpa till?

Jag arbetar med att ta fram en standard för hur ni kan hantera dessa taggar, mätetal och integrationer. Det är viktigt att hålla det städat och enkelt för att ta kontroll över er lösning, men också att se till så det stämmer. En felaktig lösning kan snabbt bli en kostsam historia, då ni förlorar information och möjligheter att analysera er data.

Läs mer

  1. https://tagmanager.google.com/

Ta hjälp att få kontroll

Har ni frågor, funderingar kring taggar så löser vi det! Ta kontakt med mig. Jag arbetar oberoende av mediabyrå, teknikpartner eller system.

Ta kontroll över er digitala närvaro! ⌨️